Kbt kan hjälpa

Kognitiv beteendeterapi ska jag skriva ett inlägg om idag. Under några månaders tid har jag som bor här uppe i Boden fått kbt och det har hjälp så bra. Jag tänker på alla er som skulle kunna ha nytta av detta och det är för er skull jag skriver detta inlägg. Ni kan läsa mer här om detta när ni läst klart mitt inlägg och nu ska jag berätta lite mer om denna vetenskapligt beprövade behandling. 

Kbt skiljer sig mycket från andra behandlingar, den fokuserar på hur du tänker om dig själv och hela världen, vilket hjälper dig att förstå vad du tänker om vissa saker. Det består vanligtvis av 10-15 sessioner som varar i 1 timme varje gång. Detta användes för första gången redan 2006 och idag kan man tydligt se att det fungerar bättre än dåvarande standardbehandling. Kbt har visat sig hjälpa till med psykologiska problem som ångest, depression, ätstörningar osv och är mycket bra för barn också där de kan få emotionellt stöd snabbt istället för att behöva gå igenom olika tester på sjukhuset innan de slutligen blir hänvisade till detta i alla fall. Även för svårare tillstånd där en del behöver vårdas på sjukhus kan detta hjälpa också. 

Detta har hjälpt mig så mycket och jag hoppas att det kan hjälpa dig också. Känner du dig stressad, orolig eller deprimerad finns det olika terapeuter runt om i landet som du kan kontakta för att få hjälp. Ni är alla värda att få må bättre och att slippa oroa er så mycket för än det ena och än det andra och det här borde ni ge en chans. Det passar så klart inte för alla, men för de allra flesta är det bra och ni kan även läsa mer om vad det innebär om ni klickar på länken här ovanför eller googlar er fram.