Se till att du besiktigar bygget när det är klart.

Hejsan alla följare här i Ängelholm med omnejd och varmt välkomna in! Dagens inlägg kommer att handla om att det är viktigt att inte bortse från den viktiga detaljen som en entreprenadbesiktning är. Har man byggt ett hus som kanske kostat ett par miljoner minst så ska man inte snåla in på besiktningen efteråt för det är en droppe i havet kostnadsmässigt. Varför tycker jag att man inte ska förbise en sådan inspektion när byggandet är klart? Om du någonsin har läst om byggande så är en byggnadsinspektion ett måste i slutet av byggandet. En byggnadsinspektion säkerställer att inga fel eller andra ofullständiga saker har förbisetts under byggandet. Du kommer att se några bilder om du går in på min Google+ för att göra det lättare för konceptet att fastna lättare i ditt sinne.

Om du hade glömt bort att ha en entreprenadbesiktning i och sedan en dag, när du kommer hem från jobbet, upptäcker att det finns vatten som svämmar över i ditt hus, vad skulle din första reaktion vara? Min skulle förmodligen vara Herregud! Huset måste ha byggts fel! Ja, men en ännu större anledning kan vara att något har missats under byggnadstiden.

Som du kan se på bilderna (om du kikat på dem ännu förstås) så har jag själv en gång glömt att boka en byggnadsinspektion och eftersom huset fortfarande var under uppbyggnad var det lätt fixat. Men vad skulle hända om det hade kommit 20 000 liter vatten i mitt hus? Det skulle bli mycket kostsamma skador med en reparatör som skulle komma över för att reparera osv. Jag tror att alla känner någon som har byggt sitt eget hem på egen hand eller med hjälp av vänner, så var snäll och vidarebefordra det här meddelandet till dem så att de inte får problem i framtiden, försäkringsbolagen kommer att kräva att en entreprenadbesiktning är gjord.